God soppa…

Förstår om ni läsare har börjat undra vart vi tagit vägen. Jag har egentligen haft saker att skriva om, men motivationen har varit som bortblåst. Vi lever och mår bra i alla fall 😉 Barnen har nu haft sommarlov (!) i en vecka och de räknar ner dagarna till jul och vår efterlängtade semester i januari då vi ska få se lite mer av Australien eftersom vi måste förnya våra barns pass i Canberra.

Julkänslan blir aldrig riktigt som den brukar här i värmen. Det är ca 35 grader om dagarna och extremt fuktigt. Vi har inte mycket julpynt, men vi har i alla fall lyckats baka både pepparkakor och knäck (glad att jag köpte så många knäckformar när vi var hemma julen 2018).

En kollega till mig och Thobias fick barn nyligen och här brukar man vara generös och ge den nyblivna familjen några mål mat under några veckor. Jag skrev upp mig och tänkte att jag skulle bjuda på något svenskt, potatis och köttbullar 😊 När jag träffade familjen någon vecka senare tackade de så mycket för maten och den goda soppan. Jag blev lite ställd och sa att de nog blandat ihop min mat med någon annans. -Nej då, övertygade de mig. Du hade ju potatis, köttbullar och soppa. Då förstod jag. Min bruna sås till potatisen drack de som soppa, för här har man inte riktigt sås till maten 😂 Tänk så tokigt det kan bli ändå.

För några veckor sedan fick vi förmånen att följa med på en flygning i ett av MAF:s plan. Det var en superspännande upplevelse för oss som familj. Planet hade varit i Mareeba för en avionikuppgradering och flögs sedan tillbaka till PNG där det ska fortsätta att betjäna människorna.

Någon som tyckte det var lite otäckt.

2 reaktioner till “God soppa…”

 1. Skönt att höra från er. Helt förståeligt att motivationen ibland kan tryta.
  Vi önskar er en riktigt god o för er del varm jul och ett riktigt gott och välsignat nytt år.
  Våra böner för er fortsätter!
  God bless you richly!

  Gillad av 1 person

 2. Jag avundas er värmen, är ju ingen vintermänniska. Från -17 i början av veckan och + 2 nu. Den snö som fallit de sista dagarna töar bort som bäst. Önskar er en lagom varm och GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Hoppas att ni får en jättebra semester söderut, det är ni värda! Kram.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s