Farsdag…

Inser att jag inte gjort något blogginlägg sedan vår lockdown för fyra veckor sedan. Den blev bara tre dagar, tack och lov. Vi hade masktvång under ett par veckor, men vi fick inga nya fall. Det är desto värre söderut och man brottas med många nedstägningar där.

Vi har planerat en resa i januari nästa år så vi hoppas verkligen att fallen minskar och att man öppnar upp mellan staterna utan tvångsisolering. Vi behöver förnya våra barns pass innan vår hemresa till Sverige. Vi förnyade allas pass när vi var hemma julen -18, men barnens pass är bara giltiga i tre år och eftersom vi inte kunde åka hem i julas behöver vi förnya dem här. Tyvärr måste detta ske nere i Canberra, man kan inte göra det online, så vi tänkte passa på att kombinera det med ett par veckors semester. Det är ju dock några månader kvar så mycket kan hända.

Idag är det farsdag här i Australien. Vi firade Thobias imorse med sång, paket och nybakta muffins. Barnen hade köpt några presenter via skolan och både Elton och Novalie kom hem med varsin jordgubbsplanta. Nu får vi hoppas att vi hinner få njuta av en eller två jordgubbar innan vi flyttar. Även fast det är många månader kvar så blir det automatiskt så att man tänker på flytten. Vi har även ett par ananasplantor som nu är på uppgång, dessa borde vi dock få hinna njuta av 🙂

Det är med blandade känslor vi närmar oss det datumet. Vi längtar hem väldigt mycket till våra nära och kära som vi inte träffat på länge och vi längtar hem till vårt egna hus. Det kommer dock bli tufft att lämna alla här.

Igår var vi hembjudna till några av våra kompisar inom MAF, de kommer ursprungligen från England. Bjudna var också vår nya CEO (för Asia Pacific området) med familj som för två veckor sedan kom hit från USA. Han berättade lite om arbetssättet i USA och det är väldigt fascinerade hur olika kulturer kan vara. Det är det som är så roligt (och ibland utmanade) med MAF. Vi är en härlig blandning av kulturer världen över.

Som när Novalie hade några kompisar över för ett tag sedan. Jag hade dukat fram frukosten och lagt fram osthyveln. Efter ett tag ser jag hur Novalies kompis stirrar på osthyveln och hur hon sedan försöker hacka osten med hyveln, hon hade aldrig sett en sån konstig sak förut 😉 Väldigt fascinerad blev hon dock när vi visade hur man använder den. Det är bra härligt med kulturer och traditioner…

En reaktion till “Farsdag…”

  1. Tänk vilken förmån era barn har som fått växa upp i två kulturer. Visserligen har man med sig sina egna traditioner in i det nya landet, men ändå en vidgad syn på mycket!
    Önskar er alla Guds rikaste välsignelser de månader ni har kvar. Herren kommer att hjälpa er med omställningen till Sverige!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s